انجمن جنرال , General

نسخه کامل: The Matr!X
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2 3
THE MATRIX
واما ماتريكس,غار افلاطون سابق (منجي سلطه گر10)
ماتریکس ( MATRIX ) اثر لری و اندی واچفسکی . اثری سه گانه و تریلوژی که بسیار پیشرفته تر و اصولی تر و ملموس تر و جهانی تر، این دنیای غارافلاطونی را نشان می دهد . نام این فیلم جایگزین خوبی برای غار افلاطون می تواند باشد . زین پس دنیای خود را دنیای ماتریکسی می توان خواند . دنیایی که برنامه ریزی می شود و تحت کنترل است و واقعی و جداشده ازحقیقت است .

دنیای ما عالم مجازی کامپیوتری سرشار از صفر و یک فرض شده که انسانها می لولند و نمی دانند برای چه . انسانهایی مسخ شده و البته شبیه هم شده . ماتریکس از منبعی تغذیه می شود که خود انسانها به وجود آورده اند ( امپریالیسم ) و خود اسیر آن شده اند و در برابرش نمی توانند قد علم کنند . ویروس ها روز به روز در حال افزایش اند و به تخریب موجودات متمایل به انسان می پردازند . همه در حال شبیه شدن به هم دیگر هستند و هرکس از این شبیه شدن فرار کند تحت تعقیب قرار می گیرد .
مبارزینی به رهبری مورفیوس باقیمانده اند که به هیچ وجه من الوجوه نمی خواهند زیر یوغ ماتریکس بروند . به دنبال منجی هستند که بتواند آنها را از این مخمصه فراری دهد . در این دنیای دیجیتالی و در حال اشغال از جانب ویروس به آنتی ویروس نیاز است . گزینه آنها یک هکر کامپیوتر به نام نیو اندرسون است که توانایی خنثی کردن تمام طرحهای ماتریکس را دارد . البته دراین فیلم نیو هکر است و هکر از لحاظ ما متخصص تخریب کننده شناخته می شود ولی در این فیلم همان نقش تخریبی خود را علیه ماتریکس به کار می برد . نیو استخدام شده و با وجود اینکه خود باور ندارد رهبر انسانهای باقیمانده می شود . تمام نیروهای خبیث ماتریکس بسیج می شوند تا نیو را دستگیر کنند تا علیه ماتریکس قیامی صورت نگیرد . در عین حال انسانها روز به روز بیشتر به جبهه ماتریکس می روند و سربازان بلامنازع ماتریکس می شوند . این نیروها که با عینک دودی نشان داده می شوند حس کور بودن را به ما القا می کنند . گویی اینان چشم خود را بر حقیقت بسته اند و در ضمن همگی به سبک جاسوس های سیا هندس فیری در گوش خود دارند . این قضیه هم وابسته بودن و تحت فرمان بودن این ماموران را نشان می دهد

در دنیای ما هم عده ای دشمن قسم خورده همه نوع انسانیت اند و با پخش شدن در میان مردم دنیا و ایجاد اخلال و شایعه و ... سعی می کنند جبهه امپریالیسم را پرجمعیت تر کنند . اگر دقت کنید خصلت مشترک این مردمان همان گوش ندادن و ندیدن است و اوامر شیطان را صد درصد تبیین می کنند و به عبارتی دیگر اگر دقت کنید همه یک جور صحبت می کنند چون از یک منبع دستور می گیرند .

ماتریکس دنیا را با ابری سیاه پوشانده است تا نور حقیقت به زمین نرسد . انرژی خود را نیز با نسل کشی به دست می آورد . انسانها را در محفظه هایی قرار می دهند و از هر انسان 120 ولت برق می گیرد .
نیو اندرسون را که نماد کلی مبارزین و رهبران ضد امپریالیسم است . یکبار دستگیر می کنند تا به وی هشدار دهند راه در حال رفتن را ادامه ندهد . برای وی پرونده ای قطور ترتیب داده اند . با تاکید روی ضخامت پرونده قصد القای این مسئله را دارند که منجیان همیشه محکوم هستند .

ویروس : شما دو شغل داری . یکی از شغل هات آینده داره و اون یکی نه . اگه می خوای زنده بمونی به همان اولی بپرداز و کاری با سیستم نداشته باش . مورفیوس تروریسته و خطرناک ترین انسانها شمرده می شه . خودتو با اون قاطی نکن .

( به این ماموران دیکته شده که مخالف سیستم ، تروریست شمرده می شود . )

نیو به مرور پی به قدرت ذاتی خود می برد . اینکه شبیه ویروس نمی شود چون خود حکم آنتی ویروس دارد و به این دلیل در خطر است ( با خبران در خطرند )

آنان در دنیای حقیقی مدیریت دنیای ماتریکس را به عهده دارند و برای ورود به عالم مجازی با فروکردن میله به گردن به صورت ذهنی به مبارزه با ماموران ماتریکس می پردازند .

مورفیوس به نئو : تو چیزی می دونی ولی نمی تونی توضیحش بدی . می دونی که این دنیا ایرادی داره . دنیا یک زندانی مجازی است و نمی گذارند که تو حقیقت را ببینی .

آن روزی که هوش مصنوعی را ساختیم جشن گرفتیم ولی همین هوش مصنوعی ما را در بند کرده است . تا وقتی ماتریکس هست رهایی میسر نخواهد بود .
نئو = نوپا و جدید . اگر حروف انگلیسی نئو را در هم کنیم می شود ONE که معنی یگانه می دهد

اندرسون = آندراس = فرزند بشر

مورفیوس = مورفه = فرزند رویا = هم خانواده مورفین که خواب آور است

ترینیتی = تثلیث در مسیحیت = تجلی گاه سه گانه روح خداوند = پدر و پسر و روح القدس

البته حرکات رزمی که سلاح مبارزین قرار می گیرد سوای ایجاد جذابیت بصری برای علاقه مندان فیلمهای رزمی . اشاراتی به هنر شرق دارد و اینکه منجی مردی از شرق استWink
قسمتي از دیالوگها:
مورفیوس: متاسفانه، به هیچکس نمیشه گفت ماتریکس چیه، خودت باید اون رو ببینی.

مورفیوس: اونها کشتزارگاه هستن نیو. کشتزارگاه‌هایی بی نهایت. جایی که نوع بشر دیگر به دنیا نمی‌آید. ما کاشته می‌شویم.

مورفیوس: به دنیای واقعی خوش آمدی.

ترینیتی
ترینیتی: من می‌دونم چرا اینجا هستی نیو، می‌دونم چیکار می‌کردی ... چرا به سختی میتونی بخوابی، چرا تنها زندگی میکنی، و چرا هر شب پشت کامپیوترت میشینی. داری دنبالش میگردی. می‌دونم چون خودم هم زمانی دنبالش بودم. و وقتی منو پیدا کرد بهم گفت واقعاً دنبال اون نبودم. دنبال یک جواب بودم. این سوال که ما رو به حرکت در میاره. این سواله که تو رو به اینجا کشونده. تو سوال رو میدونی، همونجور که من میدونستم.

ترینیتی:خرگوش سفید را دنبال کن.

نیو
نیو: همیشه امید هست!

نیو: قاشقی وجود ندارد.

نیو: اسم من نیو هست.

مامور اسمیت
مامور اسمیت: تو درواقع در تمامی جرم‌های کامپیوتری که ما برای آنها قوانینی داریم٬ گناهکار شناخته می‌شوی.

مامور اسمیت: می شنوی آقای اندرسون؟ آن صدای اجتناب ناپذیری است. این صدای مرگ توست. خداحافظ آقای اندرسون.

نیو: کدام حقیقت؟

پسرک یوگی : قاشق وجود ندارد.

نیو: قاشق وجود ندارد؟

پسرک یوگی: آنوقت متوجه می شوی که این قاشق نیست که خم می شود، این تویی که خم می شوی.

نیو: ماتریکس چیه؟

ترینیتی: جواب اون بیرونه نیو، و داره دنبالت میگرده. و اگر بخوای تو رو پیدا می‌کنه.

نیو: قصد داری چه چیزی به من بگویی؟ اینکه می توانم از گلوله ها جاخالی بدهم؟

مورفیوس: نه. من قصد دارم به تو بگویم که هنگامی که آماده باشی، نیازی به این کار(جا خالی دادن) نداری.
کیانو ریوز (نئو)
لارنس فیشبورن (مورفیوس)
کری آن موس (ترینیتی)
هوگو ویوینگ (مامور اسمیت)
جولیا آراهنگها (ایپاک)
مارکوس چونگ (تنک)
مت دوران (موس)
پل گودارد (مامور براون)
بلینا مک‌کلوری (سویچ)
جو پانتولیانو (سایفر)
گلوریا فوستر (پیشگو)
آنتونی ری پارکر (دوزر)
رابرت تیلور دوم (مامور جونز)
جوایز
برنده جایزه اسکار بهترین ویرایش فیلم
برنده جایزه اسکار بهترین جلوه‌های ویژه
برنده جایزه اسکار بهترین جلوه‌های صوتی
برنده جایزه اسکار بهترین صدابرداری
برنده جایزه بافتا بهترین جلوه‌های صوتی
برنده جایزه بافتا بهترین صدابرداری
فیلم ماتریکس رکورد فروش دی‌وی‌دی در سال ۱۹۹۹ را شکست.

ماتريكس1[1999]
ماتریکس ۲[2003]
ماتریکس ۳(انقلاب ماتريكس)[2003]
مجموعه ماتریکس
ادامه داستان ماتریکس در ادامه داستان که نئو در آن در یک سردرگمی به سر می‌برد که دلیل انتخاب او چه بوده‌است.البته ماتریکس ۲ موفقیت کمتری در مقابل ماتریکس ۱ داشت.داستان متریکس ۲ و ۳ کاملاً به هم پیوند دارد و در اصل می‌توان آن دورا یکی فرض کرد.

خطر لو رفتن: آنچه در زیر می‌آید ممکن است قضیه یا پایان ماجرا را لو دهد!

در ماتریکس ۲ نئو در جستجو برای پیدا کردن جواب سوالات خود به ملاقات طراح ماتریکس می‌رود این شخص به نئو می‌گوید که تو اولین تن نیستی و پنج تن دیگر هم قبل از تو وجود داشته‌اند. در ادامه نئو باید بین نجات زایون و نجات ترینیتی یکی را انتخاب کند. نئو ترینیتی را نجات می‌دهد و داستان ادامه پیدا میکنه تا ماتریکس ۳.

پایان خطر لو رفتن:blush:
گفتاوردها
تنوع در گفتگوهای این فیلم خیلی زیاد است.این فیلم آنقدر فلسفی است که در تاریخ سینمای جهان فیلم دیگری مانند آن وجود ندارد. هیچ سه گانه دیگری را نمی‌توانید پیدا کنید که تمام این دایالوگها در آن وجود داشته باشد:

باورت نمیشه. ولی تو در کوهستان هستی.
تو درواقع در تمامی جرمهای کامپیوتری که ما برای آنها قوانینی داریم٬ گناهکار شناخته می‌شوی.
اونها کشتزار هستن نیو. کشتزارهایی بی نهایت. جایی که نوع بشر دیگر به دنیا نمی‌آید. ما کاشته می‌شویم.
انتخاب یک حیله‌است که بین اشخاص با قدرت و بی قدرت به وجود آمده.
در سمت راست به منبع (source) راه دارد و نجات زایان. در سمت چپ به ماتریکس راه دارد و به آن (ترینیتی) و به پایان گونه‌های شما (بشر).
صفحه ها: 1 2 3
لینک مرجع